Welkom op de officiële website van Chic & Shine Ladies Event
twitter facebook rss
apr 2012 17

Praktijk. In mijn praktijk aan huis kan ik U op diverse manieren te hulp zijn.

Ayurveda: betekend letterlijk kennis van het leven.
Deze traditionele geneeswijze is afkomstig uit India en Sri Lanka en bestaat al meer dan 5000 jaar. In onze hectische wereld hebben we het hard nodig om terug te gaan naar de bron. De Ayurvedische massages hebben zowel geestelijk als lichamelijk een positieve uitwerking. Centraal in de ayurveda staat de opvatting dat de mens uit drie dosha’s ( levensenergieen ) bestaat. Dit zijn de Vata-typen, de Pitta-typen en de Kapha-typen. Afhankelijk van Uw constitutie type (de 3 bovengenoemde type’s), stem ik de massages af. Bij de eerste afspraak volgt voorafgaand eerst een intakegesprek.

De Ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde. Daarnaast helpt de Ayurvedische massage bij het genezen van verschillende klachten. O.a. het vertraagd het ouderdomsproces; brengt harmonie in het zenuwstelsel; verbeterd de slaapkwaliteit; is prettig en ontspannend; geeft energie; helpt om gifstoffen te verwijderen door stimulering van de bloedsomloop en helpt bij het losmaken van emotionele blokkades.

Abhayanga-massage: Bij deze massage maak ik gebruik van traditionele, geneeskrachtige kruidenoliën die verwarmd op het lichaam worden aangebracht. De massage is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook het gezicht en hoofd meegenomen worden. Er wordt hierbij rekening gehouden welke klachten U hebt en welk constitutie type U bent. Bij de abhayanga-massage worden ook de marma’s ( energiepunten ) onderhanden genomen. Deze zorgen ervoor dat blokkades in Uw lichaam opgelost worden. Het is dan ook van groot belang dat U na de massage veel water te drinken om de afvalstoffen die vrij komen het lichaam kunnen verlaten.

Ayurvedische ontspanningsmassage: Bij deze massage maak ik gebruik van AYUR WELLNESS massageolie. Deze olie is afgestemd op Uw constitutie type. De massage geeft een ontspannende werking. Anders dan de abhayanga massage wordt hierbij wel het hele lichaam en gezicht gemasseerd, maar worden hoofd en de marma’s niet behandeld. Deze massage is heerlijk als U de stress en spanning van alledag van U af wilt laten vallen. Het woord zegt het al… ONTSPANNINGS massage.

Nog enkele belangrijke punten waar U rekening mee dient te houden voor en nadat U een massagebehandeling ondergaat:

  • Tussen de laatste maaltijd en massage dient 2 uur te zitten.
  • I.V.M. oliën is het raadzaam om oude kleding aan te trekken.
  • Geen make-up i.v.m. hoofd en/of gezichtsmassage.
  • Alle sieraden afdoen. Incl. piercings.
  • Drink na de massage veel water. De losgemasseerde afvalstoffen kunnen daardoor het lichaam verlaten.
  • Als U onder behandeling van een arts of specialist bent, MOET U dit ook blijven!!! Stop ook NOOIT met medicijnen mits Uw arts of specialist dit adviseert.

Magnetiseren / Healen: Magnetiseren is een oeroude vorm van alternatieve geneeswijzen. Zo’n 1000 jaar voor christus werd er al melding van gemaakt, en waarschijnlijk kwam het al in de begintijden van de mensheid voor. Maar de meest recente vorm van magnetiseren kreeg zijn bekendheid door de Oostenrijkse arts Franz Anton Mesmer. Wat Mesmer rond de 18e eeuw wetenschappelijk niet kon aantonen, is door Robert Becker wel gebeurt. Hij liet zien dat healers die met hun handen magnetiseren, synchroon zijn met de frequentie van het natuurlijke magnetische veld van de aarde. Dit is ook onderzocht bij monniken die mediteren.

Magnetiseren is dus niet zweverig, maar patiënten worden juist weer letterlijk terug op aarde gezet. Hoe werkt magnetiseren…… Ieder mens beschikt natuurlijk over een stoffelijk lichaam. Maar wat veel mensen niet weten is dat de mens ook een fijnstoffelijk lichaam bezit. Dit is het energieveld dat om de mens heen hangt. In dit fijnstoffelijke en (voor de meeste mensen) zitten emoties, je overtuigingen, je geluk, je verdriet enz. Door de jaren heen maakt de mens op emotioneel vlak ontzettend veel mee. Vaak “leeft” men maar door en worden emoties en gebeurtenissen verborgen en niet verwerkt. Je kunt je voorstellen dat er uiteindelijk een blokkade optreedt in je energieveld, waardoor je geestelijk helemaal uitgeput bent. Vaak is dit het begin van een burnout. ( ik spreek in dit geval uit eigen ervaring). Vaak weet men niet wat men er mee aan moet. Uw lichaam voelt zich ziek, artsen kunnen niets vinden enz.

Hoe kan ik U helpen…. Met magnetiseren wordt er genezende energie met mijn handen doorgegeven. Ik trek als het ware het “vuil” uit het energetische lichaam. Hierbij wordt het hele auraveld schoongemaakt en de chakra’s worden weer in balans gebracht. Blokkades kunnen hierbij opgeheven worden en het “psychische” vuil wordt opgeruimd. De ene patiënt heeft aan één sessie al genoeg, terwijl een andere patiënt meerdere behandelingen nodig heeft. Bij deze behandeling blijft U geheel gekleed zitten. Tijdens het magnetiseren , waarbij ik U licht aanraak met mijn handen, kunt U ( dat is dus per patiënt verschillend ) temperatuur verschillen ervaren , tintelingen voelen, spiertrekkingen of totale ontspanning ervaren of spontaan een huilbui krijgen. Geneert U zich niet hiervoor. Dit komt dan omdat een emotionele blokkade opgeheven wordt. Na de sessie laat ik U chakra-energie kaarten trekken, en bespreken we wat er tijdens de sessie ervaren is, zodat U zelf nog betere inzichten in U zelf krijgt, en U zichzelf nog beter voelt. Vergeet niet, dat als U Uw emotionele kast gaat opruimen, eerst de boel overhoop gehaald moet worden. Voor deze behandeling geldt dat U na afloop veel water moet drinken om U zelf te reiningen.

Behandeling op afstand werkt in principe hetzelfde als magnetiseren in mijn praktijk. Hierbij is het belangrijk dat ik de persoon eerst spreek, of een foto heb van deze persoon. Ik vraag om naam en geboortedatum als ik geen foto heb. Waarom op afstand behandelen: sommige patiënten zijn niet in staat naar mijn praktijk te komen omdat ze simpelweg te ver weg wonen of niet in staat zich mobiel te bewegen. Als U een foto voor iemand anders op stuurt, moet deze persoon ten alle tijde toestemming geven, om zich op afstand te laten behandelen.

Ook bij het magnetiseren geldt: Blijf ALTIJD onder behandeling van Uw eigen arts of specialist. En stop NOOIT zelf met eventueel medicijn gebruik!

Workshop intuïtieve ontwikkeling: Deze workshop is samengesteld uit 9 lessen, waarbij U op een bijzondere wijze Uw 6e zintuig, Uw intuïtie leert ontwikkelen. De reden dat ik mensen met dit mooie GESCHENK genaamd: INTUÏTIE, wil laten kennis maken komt voort uit mijn eigen ervaringen op spiritueel gebied. Vroeger toen ik zelf nog kind was, was het bij mijn ouders thuis heel gewoon om over spiritualiteit te spreken, en dat in een tijd dat dat nog een beetje in de taboe sfeer lag. Daar sprak men toch niet over? En (herkent U dit) “stel je voor dat “anderen” zeggen dat je niet wijs bent! Zo ging dat dus in mijn omgeving. Maar gelukkig is dat , dankzij de media , uit de taboe sfeer getrokken. Mensen worden zich gelukkig steeds bewuster van het feit dat er meer is tussen hemel en aarde. Intuïtie is een heel mooi geschenk, en is al zo oud als deze aardbol bestaat. De eerste mens had geen mobieltje of computer om te communiceren , konden zelfs niet eens spreken! Toen werd er puur op telepathie en intuïtie geleefd. Maar door onze snelle en hectische wereld is de mens vergeten om hun zesde zintuig te gebruiken. Het is niet voor niets dat de media de wereld weer kennis laat maken met spiritualiteit! En toevalligheden bestaan niet! Het woord zegt het al… het komt je toe vallen. Bv. U denkt heel toevallig aan een goede vriend….de telefoon gaat….en wie heeft U aan de lijn?

Juist! Die bewuste vriend. Leer weer vertrouwen te krijgen in Uw eigen IK.
Tijdens de workshops werken we met maximaal 6 personen. De lesdagen volgen in overleg bij deelname van voldoende deelnemers.
Inschrijven kan telefonisch of via de mail. De lessen starten in september 2009.